VFK - Vestsjællands fodbolddommerklub

 • Referat af generalforsamling 2021

  Referat af generalforsamling 2021

  Læs mere...
 • Nyt DFU

  Ny DFU bestyrelse

  Læs mere...
 • Medlemslisten er opdateret

  Check venligst dine oplysninger.

  Læs mere...

Tidsbegrænset udvisning

En spiller (hold Y) som er udvist (SBU tidsbegrænset) må genindtræde på banen når bolden er ude af spil og dommeren har givet tegn.
Jeg har oplevet op til flere gange, at hvis der mangler ca. 3 minutter af kampen og den tidsbegrænset udviste spiller har overstået sine 10 minutter, at den pågældende spiller ikke kan komme på banen, da modstanderen (hold Y) har bolden (=bolden er i spil).

Modstanderen (hold Y), som fører med ét mål eller kan nøjes med uafgjort, lader bolden køre rundt og nedsætter tempoet.således at bolden er i spillet resten af kampen.

Dette resulterer således i, at den udviste spiller ikke har kunnet deltage i kampens slutfase.

Min sunde fornuft siger."bad luck", jeg kan ikke fløjte..

Jeg har også oplevet, at hold Y laver et forsætligt frispark, for således at få "bolden ud af spil", til gengæld vælger hold X at tage frisparket hurtigt..?

Det er så konsekvensen af at pådrage sig en advarsel i kampens slutfase.

Jeg vil gerne lige pointere, at du selvfølgelig ikke kan gøre noget ved et "langsommeligt spil". Det kan modpartiet derimod - de kan jo blot erobre bolden.

Ved første standsning efter de 10 minutter SKAL du tillade den tidsbegrænset udviste spiller at komme ind. 
Det betyder, at du i denne situation IKKE kan tillade et "hurtigt" frispark, fordi der skal være balance i "fordelsreglen".

Et "overlagt" - provokerende - nøje beregnet - frispark er jo i sig selv grundlag for, at du som dommer kan tildele den spiller, som forser sig, en advarsel for "usportslig opførsel".

Så du har "værktøjerne" til at skride ind og skabe "balancen", hvis det er sådan, du oplever situationen.