VFK - Vestsjællands fodbolddommerklub

 • Referat af generalforsamling 2021

  Referat af generalforsamling 2021

  Læs mere...
 • Nyt DFU

  Ny DFU bestyrelse

  Læs mere...
 • Medlemslisten er opdateret

  Check venligst dine oplysninger.

  Læs mere...

DFU og DBU i dialog

Silkeborg, den 2. april 2013

DBU ønsker dialog med DFU for at løse dommerkonflikten

Vi har i dag fået bekræftet at DBU ønsker en dialog med DFU. Hos DFU har vi straks grebet invitationen. På fredag den 5. april 2013 afholder vi et møde med DBU. DFU har udsendt en pressemeddelelse om ovennævnte. Du kan læse pressemeddelelsen på DFUs hjemmeside og på DFU´s Facebook-profil. Jeg er meget glad for DBU´s ændrede holdning til DFU og dommerne, og til spillerne og spillet! Medierne svømmer i disse dage over med historier om de utilfredsstillende situationer der opstår, når kampene ikke afvikles af dommere på det "sædvanlige" høje niveau.

Jeg vil gerne takke alle de dommere, instruktører, udviklere, bestyrelsesmedlemmer og andre interessenter inden for dommerverdenen, der har støttet DFU i denne konflikt. Det er uden tvivl jeres fortjeneste, at DBU nu har indset, at det bedste for dansk fodbold er en dialog og samarbejde med DFU og dommerne.

Jeg vil ligeledes takke alle de fodboldklubber, der har støttet en dialog mellem DBU og DFU, og jeg vil opfordre jer alle til at ligeledes at takke klubberne, når i møder dem.

Hvad sker der nu? DFU mødes som nævnt med DBU den 5. april 2013. Her vil vi forsøge at lave en aftale for snarlige drøftelser om et fremtidigt samarbejde, som begge parter er trygge ved. Men vi vil selvfølgelig også gå efter en aftale som gør, at vi igen kan begynde at dømme fodboldkampe. DFU vil bede DBU sikre en hurtig tilbagevenden til arbejdet for alle vores instruktører og eliteudviklere. Når dette er på plads vil DFU meddele DBU, landets dommerklubber og dommere, at der nu kan dømmes kampe under DBU´s turnering. Vi har i DFU tillid til, at vores drøftelser med DBU vil være konstruktive til glæde og gavn for alle klubber i Danmark, og vi forventer den kommende tid en tæt dialog med DBU om hele det fremadrettede dommersamarbejde. I DFU har vi ikke været - og vil fortsat ikke være - ultimative i vores krav og ønsker. Vi vil fortsat arbejde for en balanceret og god fremtid for landets dommere, hvilket kun er muligt i gensidig respekt. Jeg vil informere jer alle, så snart der er nyt i sagen. Tak for jeres opbakning.

Med venlig hilsen

Per Buttenschøn

formand